Här finns vår oas

Jag har mina sidor!

Thorsten Stjärnered

Att få åka till vår alldeles egen bit av Oviksfjällen har varit och känns fortfarande som att hitta en oas, när man färdats länge utan att få chans att vila och bara vara. Här finns det som sedan 1990 varit som vår egen retreatgård:  Stillheten, skönheten, vilan och kravlösheten. Skidspår och hjortronmarker.

Här finns ingen prestationsjakt eller nån kravlista över måsten. Alldeles särskilt nu efter 2022-12-19, då Lantmäteriet godkänt att vår Kristina är ny ägare till fastigheten Ovikens Rörön 1:224. Vi är glada för att också hennes familj ser möjligheten till en fristad att både kunna koppla av i och att hämta ny energi genom.


Visst är det en fjällstuga ?!!

Men med lite av varje - för varje årstid. Och med mycket snö, när det har varit vinter.

Så här såg det ut mitt i mars 2008, när Ingegerd vill lätta på trycket för taket på en av stugorna. / 080316

Några som trivs i stugan och som gör det trevligt att vara där

OMRÅDESBESKRIVNING - GRÄFTÅVALLEN

Gräftåvallen ligger vid vackra och snösäkra Oviksfjällen med liftar samt nedfarter för både stora och små. Här finns välpreparerade milsvida längdskidpår, skoterleder och fjäll att vandra i på sommaren. Här finns också en mycket populär badplats vid långgrunda Häggsåssjön med härlig sandstrand. Gräftåvallen är en mycket barnvänlig skidanläggning med 3 liftar och flertalet nedfarter, från grönt till blått. Anläggningen är ett vinterparadis för barnfamiljen och med all tänkbar service endast en timmes bilfärd från Östersund. Förutom utförsåkning finns det flera andra aktiviteter t ex längdåkning, toppturer, skoter eller varför bara äta något gott i på restaurang Fjällgården. Skidanläggningen har 3 liftar och flertal gröna och blå nedfarter. Vid fjällgården finns matbutik. Gräftåvallen ligger naturskönt på 700 m ö h vid Österfjällets trädgräns. Här kan man vandra miltals efter markerade leder eller strosa lite lätt på fjället.


I Klevfjällsbyn bor vi gärna

alla tänkbara tider på året

: