Julbrevet 2015

Jag har mina sidor!

Thorsten Stjärnered

Kära vänner världen runt!


Julkl-APP-en

Den gamla julkrubban låg i en avlägsen kartong. Den fanns i mitt barndomshem. Utan konkurrens av TV-bilder och andra världsnyheter. Mycket mer självklar än tomten och dopp i grytan. Gipsfigurerna är inte alls märkvärdiga. Men de  är goda berättare. De  låter mig få vara med i det stora Undret.  Känna  dofterna och ljuden. Jag ser kontrasterna. Hur Gud är den störste – men allra minste – bland hönsen och korna. Omgiven av en mammas omsorg och en pappas stolthet. Av herdarnas förvåning och de skarpsyntas upptäckt. Ett barn betyder att allting startar på nytt. Livet får andra värden och förutsättningar. Vaknätter och sanndrömmar blandas. Det hårdhänta väntar. Det som visar på hur Jesus fullt ut delar våra mänskliga villkor. Och hur GUD är MED OSS. Det vill jag också den här julen få meditera kring. Det är julklAPPen jag önskar en GOD JUL med.


Ik-APP

Mycket är repriser. Året snurrar snabbt sitt varv och vi har kanske inga braskande nyheter att berätta. Vi har våra vanor och bestäms av hus och geografi. Vi pendlar mellan att bo på Smultronvägen och Hjortronvägen. Vi trivs både i stan och i fjällvärlden. Ingegerd hittar motionsspår var vi än är. Också när vi hälsar på i Göteborg och reser utomlands (Kroatien i oktober). Att springa ikAPP henne är inte  så lätt numera.

APP-ar

I början på året gjorde vi en gemensam investering i var sin ny Iphone. Det  blev bra. Nu googlar vi på allt vi inte vet. Dokumenterar vad vi äter och roar oss med och hur många trappor och steg vi passerar om dagen – förutsätt förstås att vi inte förlagt dyrgripen nånstans, där vi med vårt mänskliga minne har svårt att lokalisera den.  Klart att vi som experter KLART vet timme för timme hur regnet ska falla och vindarna blåsa. Vi har skaffat APP-ar för det mesta – för busstider och bibeltexter, födelsedagar och vägbeskrivningar. Redaktionerna hinner knappt skriva mer än rubrik och ingress förrän det plingar till i  - och vi sitter på parkettplats  och får veta  allt (OMNI) som hänt eller ska  ske. En  del tas emot, gillas, delas och kommenteras. T ex utmaningen att låta fem gamla kort berätta retroaktivt.

Sj-APP-ar

Ingegerd har väl knAPPast älskat att hennes man dragit iväg på diverse prästuppgifter under året och bl a varit skarven mellan två kyrkoherdar i Krokom. Han lovar måhända bot och bättring, men är en smått obotlig återfallsförbrytare, som sj-APP-ar iväg då och då. Alldeles som Ingegerd tar antingen buss eller cykel för att handla till Ingeborg och förhandla med hemtjänsten.

n-APP-ade

När Ingegerds syskon  i somras valde att kalla till släktträff i stället för att fira födelsedagskaLas (Bertil blev 75 och Kerstin 70 och svåger Per 80 år), så nappade så gott som hela släkten på idéen och drog gemensamt till Wilhelmsberg på Norderön. I tre dagars intensiv samvaro. Somrigare kunde det knappast bli. Joförstås, veckan i slutet av augusti, när vi plockade rekondmycket hjortron i Gräftån.

sl-APP-a?

kunde kanske pensionärsdagar vara, om inte barnbarnen  in sisterade på att få baka peppparkakor, leka med Kristinas gamla dockor… Men utan ALICE och SELMA skulle vi missa massor av dråpligt, mysigt och fascinerande liv.

Ingegerd

&

Thorsten

Låt vår vänskap och gemenskap få fortsätta att vara det vi stärks och inspireras av!


Med många varma önskningar om frid & glädje under och efter juldagarna 2015


En rätt gabig med glad groupie från släktträffen på Wilhelmsberg, Norderön, 25-27 juli 2015.