Julbrevet 2016

För vår och världens skull

Barnet vi firar jul för att minnas och påverkas av - föddes inte för några få. Jesus är en gåva till hela mänskligheten. Ett kärlekens tecken och en kraft att kunna försona världens brott och synder. Med honom går en hoppets stråle igenom världen och ljuset skimrar över land och hav. Visst är det värt att meditera och kapitulera inför?! Det vill vi med tacksamhet ge plats för också den här julhelgen.Till alla våra älskvärda vänner och släktingar

Vi har det oförskämt bra


Oavsett var vi följer nyheterna – om det är på TV eller paddan, i telefonen eller i tidningen, på morgonen eller på kvällen, så är det kusligt mycket av jämmer och elände, av hot och hat, konflikter och kaos i världen. Det hänger väl många mörka moln över oss. Men samtidigt har vi det otroligt bra!  Fortfarande med hälsa och lust till det mesta.


Vi njuter av pensionärslivets friheter, av att kunna ta dagen som den kommer – för Ingegerd mycket tidigt på morgonen och för Thorsten flera timmar senare. Se till mamma/svärmor i Brunflo och ge Rödöns pastorat ett och annat handtag och gå på seniorbio på blanka eftermiddan.

...och kan ta livet med ro

Tänk bara att få glida fram i en kanot på Hårkan och få njuta av högsommarvärmen ända fram till ösregnet tog vid.


Barn & barnbarn

Vi har barn och barnbarn att bry oss om – och känna för. Och dela oro och glädje med. Det är ett privilegium och en prioriterad del av vårt liv ska ni veta. Alice har börjat skolan och tränar gympa som den värsta slingerbult. Selma gör allt för att hinna ifatt som lillayster. Med bokstäver, siffror och annan klokskap. Inte minst i sina berättelser och kluriga försök att kunna beskriva världen i heltäckande meningar.


Kristina & Christian håller just dagarna före jul att få klart med om- och tillbyggnad i sitt hus på Hjortronvägen, så att tjejerna får var sina rum och de själva ett sovrum för sig själva. Det ska bli spännande att besikta lagom till julafton.

På julaftonsmorron kommer också Per-Olof hem.  Nyss hade han skivsläpp med sitt nya band Bodal så där lagom inför nyår.  Och nästa år lär det komma mera av det som förutom nyhets-journalistiken fångar hans intresse.

Härligt med vänner

Oavsett om vi ses IRL eller på sociala medier, så är ni vårt största kapital.  Gammal vänskap blir lika fräsch nu som den var då för länge sen, när vi växte upp och forma-des till vad vi skulle bli. Det har verkligen känts   värdefullt att få återknyta till. Så har vi fått göra det här året på ett verkligen stimulerande sätt.

Bästisarna Ingegerd & Margareta är på bästa solskenshumör när de återses.

Jan & Louise Roth besökte oss både i Ålabodarna, bilden, där vi kanske hade våra allra bästa semesterveckor nånsin?, och här i Östersund på husbilssemester.

Fjällvandring i Gräftåvallen tillsammans med Agne och Gunnel Josephsson var verkligen en toppupplevelse.

Att möta gamla UG-kompisar från lundatiden efter mer än 40 år var en magnifik känsla. Så länge sen sist och så otroligt nära och spännande att dela livserfarenheter med varandra! Här tillsammans med mannabrodern och urologen Stig Mårtenson.

I vilket sammanhang vi än har mötts -

VARMT TACK för all er vänskap och gemenskap under det gångna året och många varma önskningar från oss om en

GOD JULHELG och ett GOTT NYTT ÅR! Ingegerd  &  Thorsten


SÅ KUL,

om du skrev en rad eller två! Vi lovar att svara då.