P 2 och poddar

Välkommen till "Jag har mina sidor!" - en plattform för poddar och program för jämnåriga med liknande intressen som jag. Här kanske du som jag hittar nåt värdefullt att lyssna till under morgonpromenaden, och vill utforska ämnen som rör kristen tro, livet i kyrkan,  samhällsutvecklingen och existentiella livsfrågor.


Det här är en plats där vi kan dela och växa tillsammans. Varmt välkommen att dela tankar och gemenskap i en allt mer digitaliserad värld!


P 2 

Eric Schüldt kan konsten att belysa musiken och kombinera med musiken. 


P2:s programledare Eric Schüldt får årets språkpris 2018!

Juryn skriver att priset går till Eric Schüldt "som kittlar vår fantasi med språklig magi, och vars storslagna lågmäldhet både bildar och ger bilder i en personligt orkestrerad värld av ord och ton."

Sveriges Radios språkpris har delats ut sedan 1987 och ska enligt stadgarna ”främja det talade språkets utveckling”.

Språkpriset delas ut i tre klasser och är på 20 000 kronor vardera tillsammans med ära och diplom. Eric Schüldt får priset i kategorin riksprogram.


Katarina Josephsson presenterar kända sånger och psalmer. Ofta berättas om sångers ursprung och om en textförfattares liv. En andlig sångskatt att hämta kraft i.
Poddar - via Spotify

I Re:formera Podden tar prästen och inspiratören Magnus Persson med dig i spännande möten och samtal med olika gäster från hela kyrkans värld.

EFS

LÄSARE-podden:
Teologiska samtal om böcker med Joel Halldorf och Patrik Hagman. En bokklubb där lyssnarna kan bidra med frågor & funderingar.

Dagen

Älskade politik


Älskade politik är Dagens Nyheters politikpodd – med politikreportern Lina Lund, programledaren Evelyn Jones och DN:s politiska kommentator Tomas Ramberg. Ett nytt avsnitt kommer varje onsdag. De finns där du brukar hitta poddar, till exempel på Spotify

DN

Valv och Eric Schüldt presenterar i Sökarna – en podd om människans djupaste längtan. Det är ett försök att fördjupa förståelsen av vad andligt sökande är. Här närmar vi oss längtan efter allvar och mening, ofta på ett oväntat sätt.

Valv