God Jul

God Jul!

Att få äta gott och vara tillsammans under juldagarna är mycket värt också för vår familj. Det har känts viktigt för oss att hålla traditionen levande. Det som hör samman med smaken förstärker tanken och andra sinnen och påminner om andra sidor av julen. Om barnet i krubban som är den Störstes Son, vår bror och hela världens Frälsare.

Familjen betyder mycket under julen

Ibland verkar det nästan som man skulle skämmas, för att man så gärna vill hålla ihop i familjen under juldagarna och ta väl hand om varandra. Alla har ju inte samma förutsättningar till familjeidyll. Men jag tänker så här att alla relationer behöver tillfällen att befästas och vårdas. Vår erfarenhet är att julen genom alla åren har hjälpt oss till detta. Vi behöver någonstans den närhet, värme och avspända gemenskap som helgen kan ge oss. Det handlar om omsorg om dem som står mej allra närmast i livet och som det känns skönt att få ge något tillbaka till. Något som fortfarande uppskattas och känns värdefullt.

Julgudstjänsten - tolk & tydning

Från en midnattsgudstjänst i Brunflo kyrka

Jag har sett det som en tillgång att få kombinera familjeliv i jul med att delta i en och annan julgudstjänst. Det ger mej anledning att i bibeltexter, sånger och reflektion försöka fånga julens djupinnehåll och budskap in i vår verklighet.

Stjarnered.se © 2007                    

Text: Thorsten Stjärnered, 071204, senast ändrad 150108

Bilder från julen 2016

Julkrubban hemma i hallen

Julklappar till snälla barn

Kristina & Christian gillar både julen och varandra