Julbrevet 2009

Jag har mina sidor!

Thorsten Stjärnered

Stjarnered.se © 2007                    

Julkrubban hemma i hallen hos oss på Smultronvägen

TACK för i år!

Januari:

Flytten till Hjortronvägen

Året började bland flyttkartonger och som städpatrull för hemvändarna Kristina (då ungefär halvvägs i sin graviditet) och Christian som tog sitt pick och pack och kom till kvarteret intill oss här i Odensala. Vi hade provpromenerat att det behövde inte ta mer än 2 minuter att vandra mellan varandras hus. Så här långt är de  jätteglada för sitt hus och vi att få ha dem så nära och ändå inte ha koll på alla detaljer om vem som får besök av vem etc. 

Februari:  Flykten till Lanzarote

Den som ofta spanar på nätet fastnar lätt för dess frestelser. När veckobreven från resebolagen flimrade förbi hade vi svårt att förbise det här med extrapris och specialrabatt på en resa med all inclusive till Lanzarote. Det lät just så soligt och bekvämt som det sedan visade sig vara. Vi njöt av värmen, poolen, promenaderna och allt gott som serverades nästan dygnet runt. Den som inte har läst om det tidigare kan helt legalt tjuvkika på den här adressen:  http://www.stjarnered.se/sida20.html

Mars:  Nyttig i stiftet

Under våren har Thorsten haft en del uppdrag – med kyrkobokföringskurser och ett projekt kring en gemensam IT-plattform. Ett slags återvinningstänkande från stiftets sida och en känsla av att fortfarande vara med i matchen. Men samtidigt märkte vi hur lätt planering blockeras när almanackan fylls på med det som bokas in eller kanske måste göras ändå. Att vara så där härligt spontan som vi kanske trodde oss bli som pensionärer är kanske mest en chimär.

April:  Vinter i Gräftåvallen

Det här var året då vi ostörda kunde fira påsken i Gräftåvallen.  Vi fick dessutom göra det tillsammans med våra barn och med ett härligt vinterlandskap. Inte minst fjällturerna tillsammans med Per-Olof i bästa vårvinterväder betydde mycket.

Maj:  30 åriga kriget?

Nä, så illa har det inte varit! Men den 25 maj firade vi att det var 30 år sedan vi stod framför altaret och Tony Guldbrandzén, som var vår vigselpräst i Enköping, och lovade varandra evig kärlek. Vi hade skäl att fira det här, tyckte vi. För att tacka varandra för uthållighet och vilja till förståelse. För det som burit genom åren tack vare öppenhet och värdegemenskap, närhet och gemensamma upplevelser.

Juni:  Världsnyheten - vi fick barnbarn

Frågan är om något det här året har varit mera revolutionerande än det som hände när EU-valet hade räknats. När valvakan var över, väntade vi fortfarande på resultatet av det som var på gång på Östersunds BB. Då spänningen var som allra mest outhärdlig, timmen efter midnatt, förlöste äntligen en mobilsignal oss till en oerhörd lycka och tacksamhet. Alice hade gjort en oförglömlig entré i våra liv. Vår dotter var med detsamma en fullvuxen mamma som strålade av lugn och lycka  lika delar.

Juli:  Sommaren med Per-Olof

Varje sommar sedan vi 1984 flyttade till Jämtland har betytt att vi åkt på semester till Skåne några veckor.

 2009 bröts sviten kanske därför att vi hade haft ett helt år av semester (pension). Eller för att skåningar kom hit: först Christians föräldrar, Monica och Tonny, samma vecka Alice fanns, sen Jonas med familj, Kerstin & Per och Elin och från västkusten Bertil & Birgit tillsammans med Erik med familj. Men framför allt för att Per-Olof hade sommarjobb på Östersunds-Posten och bodde hemma hela sommaren, för att ha nära till sin systerdotter, jobbet och en viss room service. Sen ville vi förstås ta vara på det nyhetens behag som det är att ha blivit morföräldrar. Det hände förstås också att Per-Olof bjöd oss på förföriska läckerheter från köket.

 Augusti:  Alice döptes

22 augusti i Frösö kyrka fick Thorsten på dagen exakt 66 år efter sitt eget dop välkomna Alice Ella Viola i Guds familj. Per-Olof var fadder och lyste som den stolte morbrodern han är. Släkt och vänner bjöds på gulaschsoppa och hallontårta. Det blev en fin dopfest i Rödöns sockenstuga och viktig milstolpe i Alices liv.  http://www.stjarnered.se/sida25.html

September:  Pilgrimsvandring

Den här månaden gick vi helt skilda vägar. Ingegerd pilgrimsvandrade i Pyrenéerna tillsammans med sin syster Gunvor, som försökte skyla att hon dagarna innan gått åstad och fyllt 60. Dagligen skickades pigga rapporter om kombinationen motion och meditation. Se också bilder: http://www.stjarnered.se/sida30.html

Oktober: Tillbaka i selen

Thorsten hade redan månaden innan börjat långtidsvikariera (fram t o m juni 2010) i Rödöns pastorat som kyrkoherde. Ett heltidsjobb som känns roligt och utmanande. Och som gör Ingegerd till ensamvandrare i Odensala. Med särskild förkärlek till att gå de två minuterna för att se hur Alice utvecklas. Detta går ju förresten att följa ganska detaljerat på Kristinas blogg: http://emmaidakristina.blogg.se/ .

Thorsten berättar om sin verksamhet där på adressen: www.svenskakyrkan.se/krokom. 

November:  Influensainfluenser

Sällan har vi som i höst hört så mycket om katastrofala influenser som när svininflusensan fått grassera i nyhetsflödet. Men när Thorsten fick feber, huvudvärk, hosta och snorade som värst var det inte att leka med längre. Det sög, som man säger nuförtiden. Och första bästa tillfälle då det var vår tur vaccinerades vi och hoppas nu stå bättre rustade för framtiden. Den som vi egentligen vet så lite om.

December:  Snart är det jul igen

Nu förbereder vi oss för jul. Med dukar, kakor och tid för varandra och barnet. Med barnet i Betlehem får ju julen djup och innerlighet. Det är tid för kärlek och gränslös gemenskap. Du finns också med i våra tankar den här julen och under året som kommer. Allt gott, önskar vi.

Ingegerd & Thorsten

___________________________________________________________________________________________

Här kommer vårt julbrev 

2009-12-18

JULBREVET 2009              Smultronvägen 12

från Ingegerd & Thorsten Stjärnered på Smultronvägen 12, 831 62 ÖSTERSUND.

Telefon: 063-77 86 00 hemma hos oss på Smultronvägen 12

Telefon när vi är i stugan i Gräftån: 0643-523 46. 

Mobiltelfonerna har numren:  070-540 21 89 Ingegerd; 070-359 40 70 Thorsten. 070-23 75 176 Per-Olof;  070-25 88 260 Kristina

E-post: thorsten@stjarnered.se(Thorsten), ingegerd@stjarnered.se (Ingegerd) stjernered@hotmail.com  (Kristina)  per-olof@stjarnered.se (P-O)   

         Tillbaka till GOD JUL

                 Tillbaka till HEM-sidan