Julbrev 2011

GOD JUL – MED MÅNGA FÖRHOPPNINGAR TILL ER ALLA OM ETT GOTT NYTT ÅR!

Vi har det bra!

Elvakaffekopparna berättar om vardagsvanor vi ogärna vill missa. Så dags har vi båda vaknat och stökat en del och är sugna på att dela vad vi sett i cyberrymden och i  Facebooks-världen.  Kors och tvärs  går vi i Land och ICA-Kurirens kryss.  Vi bor beviljat nära natur och kultur och njuter av bådadera.  Minus vad gäller rörlighet var en cykel-olycka som gav en spricka i bäckenet på Ingegerd i stället för ett energiskt promenadprogram.  Men sådant läker och ger distans.

”Momma & moffa”

Vi känner ofta hur privilegierade vi är som har barn och barnbarn i kvarteret intill. Med risk för att det blir ett litet tjatigt eko upprepar vi gärna vilken förmån det är att få dela vardagen och Kristinas rätt många gräsänka-dygn, då Christian far världen runt för att göra tillvaron något lite varmare tack vare Wollpower-produkter som han saluför. Att titta in på hemväg från dagis och smaka mommas mellanmål och krama moffa har blivit vardagsvara och skämt bort oss. Det är svårt att tänka sig att det finns ljuvligare barn än sina egna barnbarn!

Selma

När fruntimmersveckan var förbi föddes Selma.  Just då Storsjöyran inletts och strax innan Per-Olofs Autisterna skulle gästspela på scen igen. Ett sådant förtjusande (barn)barn – känns också hon! Med egna drag och tilltag och med en stolt och omtänksam storasyster. 1 oktober fick Thorsten döpa henne i Frösö kyrka och släkt och vänner ställde sig i raden av beundrare och förebedjare. Det är en gåva att få följa systrarnas utveckling och livsväg.

Tid att resa

Valborg och Första maj firade vi med sol och bad på Malta. Till stugan har vi åkt när det passat och när vi skulle skrämma bort lämlar och möss. I somras gjorde vi en härlig resa till Skåne och hälsade på hos släkt och vänner. En oförglömlig dag gick vi Skåne-leden kring Glumslövs backar och njöt av Öresunds storhet. Till Härnösand for vi i augusti för att fira syster Birgittas 70-årsdag och träffa stora delar av tjocka släkten. Sådant är värt att minnas!

Julens HEMlighet

Som på bilden samlas hela familjen kring grytorna i Odensala.  Per-Olof kommer också i år hem tidigt på julaftonsmorgonen.  Det mesta av julaftonen kommer vi att vara samlade hos Kristina. I julottan får Thorsten tala om julens innersta hemlighet: att Gud är närvarande bland oss, som ett behövande och bevekande barn, som lär oss att älska och som själv är värd att älskas och hålla helig.

Från oss - till alla Er som vi uppskattar:  

EN INNERLIGT GOD JUL!

     

Besöksadress:  Ingegerd & Thorsten Stjärnered på Smultronvägen 12, 831 62 ÖSTERSUND.

Telefon i Östersund: 063-77 86 00

och i Gräftån: 0643-523 46. 

Mobiltelfonerna har numren:  070-540 21 89 Ingegerd;

                                                  070-359 40 70 Thorsten.

E-post: thorsten@stjarnered.se(Thorsten),

            ingegerd@stjarnered.se (Ingegerd)

Blogg:      blogg.stjarnered.se  

Text: Thorsten Stjärnered, 111216       


Tillbaka till GOD JUL

Tillbaka till HEM-sidan

Ingegerd & Thorsten