Budapest

Budapest är  nu en härlig stad att turista i. Med tunnelbana och bussar för lite längre sträckor...

och med mycket att upptäcka under promenader på egen hand

Johanna & en hök

Per-Olof på Margarethe-ön

Bilderna har redigerats av Per-Olof Stjärnered

Grattis Per-Olof!

Förstfödd. Din födelsedag väcker minnen av något helt unikt och omtumlande. Inte för att värdesätta efter turordning utan bara för att vi genom det påminns om hur revolutionerande det är att dela sitt eget liv med en efterkommande. Med gener och manér från en själv och med ens omsorg och fostran som andra viktiga utvecklingsmöjligheter. 28 augusti fyllde du 30 år och vi fick fira dig och vårt eget föräldraskap under lika lång tid genom att tillsammans åka till Budapest under en weekend.

An der schönen blauen Donau

Om Donau, som rinner genom Budapest och skiljer stadsdelarna Buda och Pest åt, verkligen var blå, när Johan Strauss d y 1867 skrev sin berömda vals för en manskör, så har miljön gjort den mera i gråbrun dager idag. Ändå finns här mycket att beundra och ta intryck av.

Symfonikonsert med ungersk profil

Redan på hemmaplan hade vi bokat in biljetter till en klassisk konsert med musik som skapats i staden eller av dem som haft mycket med staden att göra. Naturligtvis fanns också särskilt utrymme för det ungerska specialinstrumentet cimbalon. Det blev just så festligt som vi önskat. Tänk dig nyårskonserten i Wien och att vi satt på sjätte raden och klappade med i valser och annat njutbart. Senare på kvällen kryssade vi på Donau förstås och åt gott på båten.