25 maj 2009

MED MERSMAK

25 maj 2009

Inför kvällen hade vi bestämt oss för att på restaurang Innefickan pröva alla tänkbara jämtländska smaksensationer och vara med om att verifiera att vi verkligen bor i ett landskap som gör skäl för att kalla sig smakriket.

Svamp

Soppa på lokalt plockad svamp med vårrulle fylld med purjolök och bacon från Hedmans i Strömsund.

- Godare soppa har vi nog aldrig smakat!

Älg

"Tjälaknul" på Jämtländsk älg med honung & Kull Johannes bakad rättika och hjortron- & valnötssallad

- Återigen bekräftas hur hjortronen är guld värda

Röding

Dumpling fylld med rökt Landöröding. Serveras med wasabiaioli och soyadip.

- Vi var så hungriga att kameran inte hann med att fånga hur rödingen serverades.

Regnbåge

Kryddstekt regnbåge från Börtnan med citron- & kapris-smör, syrlig "stomp" på Rödöpotatis med dill & chèvre. Vit sparris med kallrökt nötinnanlår från Strömsund

- Första varmrätten var helt formidabel!

Efter 30 år

Mycket sol och värme innehöll vår bröllopsdag. Vi hade en jättemysig fest i det gröna tillsammans med mammalediga Kristina och en helt underbar bakelse från Törners.

Det var verkligen en fin miljö att i vår egen trädgård få tacka för allt det vi fått vara och ha tillsammans under tre decennier och kunna förnya de gamla vigsellöftena på nytt. 

Svartpepparbakat Jämtländskt reninnanlår med örtbakad savoy-kål, potatis-krokett fylld med sidfläsk från Bruksvallarna, & kantarellduxelle. Pumpacrème och tryffelsky.              - Rent fantastiskt!

Ren

Crème Brûlè

Ost

Ostar från bygden - bl a Strömsund och Klövsjö - med Husåknäcke och fikonmarmelad