Svamp
Soppa på lokalt plockad svamp med vårrulle fylld med purjolök och bacon från Hedmans i Strömsund.
- Godare soppa har vi nog aldrig smakat!
Röding
Dumpling fylld med rökt Landöröding. Serveras med wasabiaioli och soyadip.
- Vi var så hungriga att kameran inte hann med att fånga hur rödingen serverades.
Älg
"Tjälaknul" på Jämtländsk älg med honung & Kull Johannes bakad rättika och hjortron- & valnötssallad
- Återigen bekräftas hur hjortronen är guld värda
Regnbåge
Kryddstekt regnbåge från Börtnan med citron- & kapris-smör, syrlig "stomp" på Rödöpotatis med dill & chèvre. Vit sparris med kallrökt nötinnanlår från Strömsund
- Första varmrätten var helt formidabel!
Ren
Svartpepparbakat Jämtländskt reninnanlår med örtbakad savoy-kål, potatis-krokett fylld med sidfläsk från Bruksvallarna, & kantarellduxelle. Pumpacrème och tryffelsky. - Rent fantastiskt!
Ost
Ostar från bygden - bl a Strömsund och Klövsjö - med Husåknäcke och fikonmarmelad
-Sådana oststavar kan ingen motstå!
Crème Brûlè
I stället för frusen havtornscheesecake med havtornscurd fick vi en delikatess med smak av vanilj och lock av tunnaste upphettat farinsocker. -Smarrigare har vi nog aldrig smakat i vårt 30-åriga samliv.