Julen 2009

Bilder från julen 2009

Första julen

Oavsett vad som sätts på julbordet eller paketeras som julklappar påminner oss julen alltid om den allra första julen. Den som Maria och Josef fick uppleva som helt annorlunda än vad man tänkt sig. Både besvärligare än väntat och underbarare. Trötta och hänvisade till ett provisorium tog de emot barnet. Trots enkla förhållanden skedde det med änglars närvaro och med besök av både fattiga och rika.

För vår familj var det första julen med Alice. Utan att vi beklagar det så har hon fått bestämma det mesta. Hon har väckt barnet i oss alla. I nyfikenhet och omedelbarhet. I lusten att upptäcka och ta vara på allt och komma vidare

Julen är en familjefest vi gärna firar

Alldleles lagom till jul - på självaste vintersolståndet till och med - kom Alice på hur hon skulle göra för att kunna krypa framåt.  Och visst är det en framåt tjej!

Tillsammans och till fällen

Stjarnered.se © 2007                    

Hemma hos Alice, Christian och Kristina var allt så julfint och mysigt som om man alltid firat jul där. En riktigt lyckad premiär var det att få hålla till hos dem.

Text: Thorsten Stjärnered, 091226

Alice fanns ömsöm på golvet och ömsom i någons famn. Hon kände sig fram och testade till och med tomtens tålamod när hon rev av glasögonen och ville ge honom sin julklapp.