Julbrevet 2017

Markkontakt

Som centrum för våra jultankar vill vi gärna ha den här bilden. Den berättar om en Gud som lever mitt ibland oss. Långt från slott och märkvärdigheter. På markplanet helt enkelt. I en obetydlig by vid sidan om makten och härligheten. Som samlings-punkt för både fattiga och rika. För dem som rörde sej i nejden och för dem som kom långt bortifrån var barnet början på en ny era. En väg till förlåtelse och förnyelse, till rättvisa och respekt för alla mänskors lika värde. Med Jesus landade himlen där vi våndas och hoppas, kämpar och tror, möts och lever våra liv. Det är inga teorier eller fantasier, nej det är en anda som blir verklighet, kött och blod, och ett fantastiskt ut-tryck av hur Gud älskar den värld han skapat.

För ett år sen

Förra årets advent handlade mycket om  mor(mor) Ingeborgs flytt till Ängegården. Hon fick det bra här den relativt korta tid hon bodde där. 24 april  flyttade hon till det eviga hemmet. Bra likt det Bodal som var hennes barndom och bild av hur hennes himmelske Far har ordnat framtiden för oss.


Fredagen efter Kristi himmelsfärdsdag samlades släkt och vänner för att tacka för den fond av kärlek och vackra minnen BOJAN gett oss att ta vara på och göra det allra bästa av. Hennes begravning var på en gång stor sorg och djup tacksamhet. En högtid där alla var berörda av den omtanke som följt oss i livet. Med en makalös gästvänlig-het, markservice och ett föredöme i tro – med fötterna på jorden och goda tankar från himlen som ledstjärnor.Semester i sista minuten

Direkt efter begravningen, som blev ett både värdigt och meningsfullt avslut, såg vi chansen att direkt från Frösön nå värmen och avkopplingen på Kreta. Fast på flygre-san ner dök det upp att Thorsten nog lovat en vigsel under veckan! Med en förstående kollega gick det förstås att lösa på annat sätt, men trots värmen och vilan i att ha allt inkluderat, så märkte jag halvvägs in i resan att alla symptom på en ny  urinvägsinfektion fanns och att enda chansen var att akut komma till sjukhusvård.

Det fattade läkaren som kom till hotellet också. Och i taxi for vi till centralsjukhuset i Rethymnon. För ett studiebesök som får mig att känna tacksamhet över svensk sjukvård och för vad SOS International kan betyda en sådan här gång. Gissa om det var spännande att se, om febern skulle ge med sig i lagom tid till hemresan! Jo, precis. Tidigare i maj hade jag dessutom en tidig söndagsmorgon opererats för starr på vänsterögat. Med gott resultat.

Apropå krämpor

Husets mest fantastiska motionär, hon som omöjligt går att stoppa från att i arla morgonspår med Runkeeper som påhejare och kontrollant av längd, tid och val av ter-räng, hon hittade höstens första tänkbara isfläck att falla pladask för. Med ihållande värk som resultat och ett betydligt mera overksamt monotont liv härefter och till dess att muskler och kotor värkt färdigt. Vi tror dock på en GOD JUL utan att ha bakat vårt mommabröd, städat alla skåp och skrymslen och genomlidit alla måsten.

Barnbarnen Selma & Alice

De tillhör förstås våra favoriter. Båda går nu i skolan. Alice i åk 2 och Selma i förskoleklass. Otroligt vad de växt och utvecklats och blivit spännande individer att följa och dela dagar och kvällar med!Julen ska vi fira tillsammans med Kristinas familj och med Per-Olof, som vi är glada för att få ha hemma och i skidspåren häromkring.Nu erövrar vi Europa!

Livet i Östersund andas optism och framtidstro. Det kan vi tacka stans stolthet - fotbollslaget - för. ÖFK har skrivit sagolik historia och precis som texten på läktaren påstår har det erövrat Europa och mångas hjärtan här. T o m Ingegerds!

VARMT TACK för all er vänskap och gemenskap! 

Vi har under året hunnit att titta rätt mycket i gamla album och sett tillbaka på   vad vi upplevt på olika platser och i speciella miljöer och kontakter. Där finns vänskap och värden som bär också framåt. Där finns Du och dem som finns nära dig. Lika värde-fullt och viktigt för det som väntar oss framöver!


Med många varma önskningar om en GOD JULHELG och ett GOTT NYTT ÅR!


Ingegerd & Thorsten


Besöksadress:  Ingegerd & Thorsten Stjärnered på Smultronvägen 12, 831 62 ÖSTERSUND. Telefon i Östersund: 063-77 86 00 och i Gräftån: 0643-523 46.  Mobiler:  070-540 21 89 Ingegerd; 070-359 40 70 Thorsten.

E-post: thorsten@stjarnered.se, ingegerd@stjarnered.se.  Hemsida: www.stjarnered.se  Blogg:  blogg.stjarnered.se.


Om du vill skriva ut vår julhälsning, så använd PDF-filen här under: