Julbrevet 2013

Stjarnered.se © 2007                    

Julbrevet 2013

Sommarbilder som värmer

Långt från snö och stormar känns bilderna  från  i somras vara. De skvallrar om sol och värme. Om högtidsdagar och lata sköna semesteräventyr med barn och barnbarn. Vi två passade under juni och juli på att fylla 140 år tillsammans (Visst  låter det ohyggligt gammalt och nästan som att ett bäst före datum passerades för oss gamla stofiler!?!).Vi firade det med storhushåll i gotländska Åminne. Platsen där Thorsten under tre veckor på 60-talet ledde tältmöten med bandet Signalerna. Nu fick vi bada, umgås och upptäcka vad mycket gott vi fått genom åren. Inte minst genom de senaste fynden – energiknippena ALICE och SELMA, som ständigt överraskar oss med sin stora upptäckarglädje och utvecklings-potential.

Skånesommar

Före Gotland hade vi förmånen att hälsa på syskon, gamla sköna kontakter & lite släktingar i Skåne. Otroligt hur nära det som ändå är långt borta både i tiden och i geografin kan kännas. Tack alla vänner för det vi fick dela av minnen och nya upplevelser! Vi njöt lite extra av vandringarna i Glumslövs backar och av vistelsen på Hven.

I våras

tjuvstartade Ingegerd soldyrkandet med att följa med Sigrid från Kungälv till Kanarieöarna. Medan maken fick fortsätta prästeriet häromkring. Från midsommar har det varit betydligt glesare med de uppdragen. I stället fanns fasadmålningen av huset att ängslas för och försöka ta sig an.

Hösten

inleddes med barnens födelsedagspresenter – att få gå på svampkurs i Storlien och med sakkunnig ledning våga plocka, rensa och laga något riktigt gott av det vi hittat. En sagolik övernattning gjorde det extra minnesvärt.

När andra jagar älg, går drevet för Ingegerd att fylla frysen med allehanda bär för vardag och fest. Hon är minst lika flitig som myrorna. Thorsten passade på att förverkliga drömmen att besöka bokmässan i Göteborg och spana runt bland montrar och seminarielokaler för att möta livs levande författare i spännande samtal om livsfrågor.

Julen 2013

kommer vi att fira här hemma med barnen och deras familjer och med att fira mormors 95-årsdag på tredjedag jul.

Låt vår vänskap och gemenskap få fortsätta att vara det vi stärks och inspireras av!


Med många varma önskningar om frid glädje under och efter juldagarna  tänker vi på Er alla.

Ingegerd & Thorsten       

Besöksadress:  Ingegerd & Thorsten Stjärnered på Smultronvägen 12, 831 62 ÖSTERSUND.

Telefon i Östersund: 063-77 86 00 och i Gräftån: 0643-523 46. 

Mobiltelfonerna har numren:  070-540 21 89 Ingegerd; 070-359 40 70 Thorsten.

E-post: thorsten@stjarnered.se Thorsten, ingegerd@stjarnered.se, Ingegerd.

Hemsida: www.stjarnered.se.     Blogg: blogg.stjarnered.se

Text: Thorsten Stjärnered, 131214     

 Tillbaka till GOD JUL

Tillbaka till HEM-sidan