Julbrevet 2012

Julbrevet 2012

Kära Vänner!

Lussetåget från Hjortronvägen var strålande och bjöd på himmagjorda pepparkakor! I julspelet i Rödöns kyrka levde Thorsten sig in i maktens grymhet och rädslor i rollen som Herodes. Sådana är kontrasterna kring julen. Mycket är för mycket och lite för litet. Ändå gillar vi den här mixen av värme och kyla, innerlighet och yta. Guds egen närvaro - i Guds och Marias son – speglar kärlek och sprider hopp och tro i världen. Den manar till fred och gemenskap över alla gränser. Den har rymd och djup, klarhet och tröst. Och känns välkommen som ett barn bland oss.

Leken

Visst är jul tro och tradition. Jul hör också samman med leken och fantasin. Tankarna kring tomten och hemlighetsmakeriet bakom julklapparna. Men ännu mera att vuxna kan ge sig tid att vara som barn. Leka med varandra, gömma ringen, snottra och spela charader. Själv är jag en dålig förlorare i sällskapsspel, som är mera avancerade än fia med knuff. I kunskapsspelen blir det så tydligt att jag inte alls hänger med i kändisvärlden och har minnesluckor av andra skäl än åldrandet.

Allvaret

Det som gör julen så viktig för oss är att det Gud bjöd på var på riktigt. Det var ingen kuliss eller saga. Det var hemlöshet och utsatthet, navelsträng och linnebindlar. Löften som gick i uppfyllelse och ett tidlöst budskap om fred och glädje. Om att våga se på framtiden med Guds ögon och låta hans liv ta plats i våra.

Maten och allt det andra goda

Julhelgen blir åtminstone för oss en chans till eftertanke och tacksamhet. Tänk att vi har det så gott! Får vara friska och ha mat på bordet och godis till efterrätt. Med barn och barnbarn att dela minnen och upplevelser med. Med hus i skogsmiljö både i stan och i fjällvärlden och dessutom  till råga på allt - i ”pepparkakeland”. Med tid att kunna ta det lugnt och ändå hinna göra det vi har lust till.

Dagmormor och hjälppräst

För Ingegerd har mycket handlat om bonustid med Selma. Att coacha sitt barnbarn när dottern (Kristina) jobbcoachar på Manpower har känts som en viktig insats och på samma gång som en chans att följa ett barns utveckling dag för dag.

Särskilt när Thorsten far till Krokom och har svårt att släppa församlingsarbetet har närkontakten med kramgoa Selma gett innehåll åt vardagarna.

I somras gick vi i hamn i Arild och hela familjen hamnade där till slut. När oktober kom med mörker och kyla, flög vi behändigt till Side i Turkiet direkt från Frösön och hade en riktigt go´-vecka tillsammans.

Per.Olof fick fast jobb på Hallandsnytt i höstas och syns i rutan lite nu och då, när han inte står för filmmakeriet bakom sina inslag.

Nu önskar vi åt Er alla och oss själva en riktigt skön julhelg och ett välsignat gott nytt år!

Låt vår vänskap och samhörighet få fortsätta att vara inspiration och stöd för oss!

     

Besöksadress:  Ingegerd & Thorsten Stjärnered på Smultronvägen 12, 831 62 ÖSTERSUND.

Telefon i Östersund: 063-77 86 00 och i Gräftån: 0643-523 46. 

Mobiltelfonerna har numren:  070-540 21 89 Ingegerd; 070-359 40 70 Thorsten.

E-post: thorsten@stjarnered.se(Thorsten), ingegerd@stjarnered.se (Ingegerd)

Blogg:      blogg.stjarnered.se  

Ingegerd & Thorsten       

Text: Thorsten Stjärnered, 121215                                           Tillbaka till GOD JUL

 Tillbaka till HEM-sidan

Jag har mina sidor

Thorsten Stjärnered

Stjarnered.se © 2007