Julen 2015

Jag har mina sidor!

Thorsten Stjärnered

Kontakt

Skriv en rad, säg vad du tycker är bra och vad du ogillar eller vad du är upptagen med f n.

 
 
 
 

Julen 2015

Thorsten Stjärnered

Att vara präst är för mig en viktig sida i livet. Det är att få tolka vad det är att vara människa och få ha en tro och en meningsfull uppgift för och tillsammans med andra.

Stjarnered.se © 2007                    

BERÄTTELSEN OM DE FYRA ADVENTSLJUSEN.

Fyra ljus brann på adventsstaken. Det var tyst, så tyst att man kunde höra ljusen prata med varandra. Det första ljuset sade:

"Mitt namn är fred. Jag skiner starkt och klart, men folk vill inte ha fred, de vill inte ha mig." Ljuset blev mindre och mindre, slutligen slocknade det helt. ...


... Det andra ljuset sade: "Mitt namn är tro. Men jag har blivit överflödig. ...Folk vill inte veta av Gud längre. Det är absurt att jag brinner.” Så slocknade det andra ljuset.


Bedrövad och med låg röst sa det tredje ljuset: ”Mitt namn är kärlek. Jag äger inte någon kraft att brinna. Människorna ignorerar mig. De ser bara sig själva och inte de andra som de skulle älska.” Även det tredje ljuset slocknade.


Ett barn kom in i rummet, tittade på ljusen och sa med ögonen fulla av tårar:

”Ni skall brinna och inte slockna.” Då hördes plötsligt en röst från det fjärde ljuset:

”Var inte rädd. Så länge jag brinner kan vi tända de andra ljusen igen. Mitt namn är hopp.” Och barnet tog en låga från hoppets ljus och tände alla de andra ljusen igen.